СИДОРЕНКО Олена Володимирівна

Олена Сидоренко
Олена Сидоренко

Медіа-експерт з питань безпечності та якості харчових продуктів

Сидоренко Олена Володимирівна – народилась 28 серпня 1969 року в смт Ріпки, Чернігівської обл.

Сфера наукових інтересів: безпечність та якість споживчих товарів, прогнозування якості та конкурентоспроможності товарів, експертна та дегустаційна оцінка товарів, товарні категорії, комерційна логістика, інновації в освіті, екологія водних ресурсів.

У 1990 році працювала товарознавцем вищої кваліфікації за  спеціальністю «Товарознавство та організація торгівлі продовольчими товарами». 

У 1994 році  - старший науковий співробітник Інституту нових технологій збереження сільськогосподарської продукції (ІНТЕХЗСП).  

З 1995 року -  асистент кафедри товарознавства продовольчих товарів у Київському державному торговельно-економічного університеті (КДТЕУ).

З 1999 – 2009 рр. доцент кафедри товарознавства та експертизи продовольчих товарів Київського національного торговельно-економічного університету.

З 2000 року доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів. 

З 2010 року - професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету МОН України і до теперішнього часу.

У 2013 році професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю.

З 2015 року стала доктором технічних наук, спеціальність «Товарознавство харчових продуктів».

Член ЕР з питань проведення експертизи дисертацій МОН України з технологій харчової, легкої та хімічної промисловості.

Медіа-експерт з питань безпечності та якості харчових продуктів. Більше 3000 різних експертиз і дегустацій.

  • Олена Сидоренко

    На розлив, у пляшках чи з бювету: яка вода є кращою

    Яку ліпше споживати воду, чи варто купувати її в магазині та як правильно зберігати, чи можна пити воду з-під крана? На ці та інші запитання в інтерв’ю «Вечірньому Києву» відповіла відома експертка з якості продуктів Олена Сидоренко.

    27 серпня 2021, 11:05
  • Олена Сидоренко. Фото: Фейсбук

    Секрет чотирьох цифр: відома експертка порадила, як вибрати «правильне» морозиво

    Морозиво у спеку — найперший порятунок. Але не всі знають, що цей продукт може бути не лише шкідливим, а і небезпечним для здоров’я. Відома експертка з якості продуктів, професорка Олена Сидоренко розповіла — як вибрати не тільки смачне, корисне, а головне — безпечне морозиво.

    15 липня 2021, 09:22
  • Від ковбаси до нижньої білизни: рейд місцями стихійної торгівлі у Києві

    Столичні підземні переходи, особливо біля станцій метрополітену, давно «окупували» стихійні торговці, утворивши там повноцінні ринки. Чого тільки не продають: їжу, квіти, речі, коштовності, техніку, побутову хімію тощо.

    12 листопада 2019, 08:15
  • Алергія та рак: біля київських доріг продають небезпечні продукти

    Побачити людей, які продають фрукти та овочі біля проїзної частини, — це не рідкість. Начебто, і що тут такого? Продукція приваблива, нічим не гірша за ту, що реалізується в супермаркеті чи на ринку, ще й дешевша. Та чи замислювалися ви, яку небезпеку можуть приховувати звичайний на вигляд виноград чи яблука, куплені біля узбіччя дороги?

    11 жовтня 2019, 10:00
  • Ланч по-київськи: як правильно зібрати обід дитині у школу

    З початком нового навчального року батьки вже почали збирати дитині ланч-бокси до школи. Проте не завжди в якісні контейнери та з корисною їжею. Які ланч-бокси можуть бути небезпечними, як їх правильно обирати та яку їжу класти. Про це «Вечірньому Києву» розповіла фахівець у сфері якості і безпеки харчової продукції Олена Сидоренко.

    2 вересня 2019, 13:32