Столичні волонтери, які готують сухпайки для ЗСУ, просять допомоги

Костянтин Овчаренко та галетне печиво з його виробництва. Колаж: Даша Гришина
Костянтин Овчаренко та галетне печиво з його виробництва. Колаж: Даша Гришина

Кухарям-добровольцям потрібні гроші для оплати електроенергії.

Київські волонтери на чолі з Костянтином Овчаренком не перший місяць годують наших воїнів галетним печивом та сушеним м’ясом. Цими універсальними продуктами бійці можуть швидко перекусити, вгамувавши голод на кілька годин. Історію допомоги цих волонтерів ми розповідали раніше.

Нині добровольці-кухарі опинились в скрутній ситуації: самотужки вони не можуть покрити усіх витрат за електроенергію в робочому цеху. Про це журналістці «Вечірнього Києва» говорить Костянтин Овчаренко.

«Для того, щоб виготовляти сухпайки та пекти галети потрібна електроенергія. Після сировини це основна складова наших витрат. За минулий місяць рахунок за електрику склав понад тридцять тисяч гривень. Щоби продовжувати готувати, нам потрібна фінансової допомоги. Наразі це 27 тисяч гривень», — уточнює він.

Дівчата-волонтерки
Дівчата-волонтерки
Сушене м’ясо на фронт

Для донатів волонтери відкрили монобанку. Людей просять долучитись до збору бодай мінімально, адже тільки разом вдасться зібрати немалу суму й продовжити готувати сухпайки хлопцям на фронт.

Станом на ранок 18 грудня добровольцям задонатили понад 14 тисяч гривень. Залишилось ще трошки.

Читайте також — «Весь фронт знає ці пряники»: як жінка з Борисполя випікає солодощі для ЗСУ

Даша ГРИШИНА, «Вечірній Київ»