Українські десантники влаштували пересувну піцерію на передовій. ФОТО

Бійці готують по 250-300 піц на добу. Фото: 95 ОДШБр
Бійці готують по 250-300 піц на добу. Фото: 95 ОДШБр

Справжню тактичну піцу готують виключно з армійських продуктів та силами військовослужбовців.

Єдина в ЗСУ польова піцерія працює у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді. Ініціатор проєкту Олександр Щербак, який заправляє пересувною піцерією в бригаді, розповів, що для бійців готують як м’ясну, так і солодку піцу.

«Наша піца з трьома видами м’яса — курятиною, ковбасою і шинкою. А ще додаємо огірки мариновані, оливки та, звісно, багато сиру. За грамами не слідкуємо, додаємо начинку щедро, щоб боєць міг наїстися. А ще ми готуємо солодку піцу — із медом, сиром і фруктами. Дуже смачно виходить», — розповів Щербак.

Бригадну піцерію облаштували на базі польової кухні, яку затрофеїли під Ізюмом ще у 2022 році. Кухня була пошкоджена та годилася лише для запікання. Але цього виявилося достатньо, щоб готувати по 250-300 піц на добу.

«Ми плануємо, що наша польова піцерія буде працювати на постійній основі. Час від часу будемо її запускати і готувати багато піц, і щоб підняти настрій бійцям, які повертаються з бойових позицій», — говорить начальник тилу Дмитро Стеха.

Читайте також:

«Війна — це наркотик: боротися, неможливо зупинитися»: історія засновника «Хорту».

Олександр ГАЛУХ, «Вечірній Київ»