Аньцзи Байча проти зеленого чаю із жасмином: чайний батл

Про смаки не сперечаються, говорите ви? А ми скажемо — ви просто ще не все продегустували!
Якщо ви — переконаний поціновувач китайського зеленого чаю, саме час розібратися в їх секретах глибше. А якщо ви не відходите від червоного (чорного) зілля, наша стаття — знак згори для вас, щоб заварити чашку чогось нового. От тільки чого саме?
Аньцзи Байча — білий чай?
А от і ні: Аньцзи Байча — один з найвідоміших зелених чаїв Китаю. Назва «білий чай» походить від куща, з якого збирають чайне листя. Технологія ж його виготовлення повністю відповідає принципам створення смарагдового чаю.
Листочки цієї рослини прозорі й тонкі, на них можна побачити найтонші білі ворсинки, які й дарують майбутньому напою неперевершений і ні на що не схожий смак. Він м’який, солодкуватий і зовсім не потребує додавання цукру. Такий чай радує в будь-яку погоду, допомагає розслабитися та набути гармонії.


Зелений чай із жасмином — напій-енерджайзер
А ось тим, хто хоче зосередитися, взяти справи у свої руки і почати діяти, точно підійде зелений чай із жасмином. Для його виготовлення використовуються найкращі чайні листочки і сушені квітки жасмину, зібрані влітку на піку аромату. Чай може ароматизуватися штучно, але він ніколи не зрівняється із традиційним, який убирає аромат справжніх квітів, а з ним — і всю їх користь. Адже жасминовий чай:
- чудово тонізує;
- продовжує молодість;
- допомагає боротися з перевтомою та стресом;
- покращує пам’ять і увагу;
- допомагає при нудоті;
- очищує організм від шкідливих речовин;
- гармонізує психічний стан;
- є афродизіаком.
Якщо ви все ж таки надаєте перевагу чорному чаю, можна відшукати «зимові» чорні чаї з жасмином, які чудово зігрівають у холоднечу. Зелений чай підійде для будь-якого сезону: і освіжить, і збадьорить, і навіть створить атмосферу ароматерапії.

Так, Аньцзи Байча та зелений чай із жасмином дуже різні. Один підходить для освіження та розслаблення, інший — для концентрації та стимуляції нервової системи. Але очевидним є одне: для вашої чайної колекції стануть у нагоді обидва, щоб дозволити собі різні стани та настрої. І звичайно ж, щоб спробувати щось нове: адже такі напої ідеально підходять для гастрономічних експериментів.
Леонід РУДЕНКО