У київській мерії відкрилася оновлена їдальня: асортимент і ціни

Як першу страву зокрема пропонують гарбузовий суп-пюре. Фото: Ольга Косова
Як першу страву зокрема пропонують гарбузовий суп-пюре. Фото: Ольга Косова

Їдальня у приміщенні Київської міської державної адміністрації, що за адресою вулиця Хрещатик, 36, розпочала роботу в тестовому режимі.

Понад півроку їдальня була зачинена і днями відкрила свої двері для працівників мерії, столичних депутатів і відвідувачів. Наразі заклад працює у тестовому режимі, тобто тут все ще приймають пропозиції по асортименту страв і цін.

Раніше їдальня у мерії була розділена на два зали: один — для основних страв, другий — для десертів. Тепер всім можна поласувати в одному приміщенні.

Більшість страв вже не представлені перед відвідувачами на вітринах: їх приносять безпосередьо клієнту після замовлення. Роздивитись можна лише деяку їжу, яка не потребує розігрівання, приміром, салати, пиріжки та торти.

Зранку і орієнтовно до 11-тої години можна поснідати яєчнею/омлетом/кашею за 25 гривень. На обід пропонують салати та закуски: грецький салат (65 гривень), олів’є (60 гривень), салат з огірком, яйцем і зеленню (40 гривень), буряк із руколою та фетою (50 гривень). Як перші страви пропонують гарбузовий суп-пюре або рибну уху з фрикадельками за 50 гривень. Серед других страв вибір більший: куряча печінка (85 гривень), біфштекс зі свинини (95 гривень), голубці (75 гривень), смаженний судак (50/100 гривень) тощо. Гарніри — гриби, каша або пюре — по 25 гривень.

Тут поруч також можна замовити десерти та каву. Вартість останньої варіюється від 30 гривень за еспресо/американо до 65 гривень за велике капучіно/раф каву. Маленька чашка чаю коштує 30 гривень, велика — 45 гривень. Також можна випити узвар, морс або сік. Серед десертів є наполеон або медовик (50 гривень), вареники з сиром або з вишнею (75 гривень).

У залі біля входу є мікрохвильовка, щоб розігріти їжу сильніше, якщо є таке бажання.

Раніше у Міністерстві охорони здоров’я підказали українцям, якою має бути «здорова» тарілка. Так, у збалансованому щоденному меню мають бути овочі, фрукти, м’ясо, риба, крупи та молочні продукти.

Ольга КОСОВА, «Вечірній Київ»