Їдальня в мерії: як готують і скільки це коштує?

Їдальня в мерії: як готують і скільки це коштує?

У центрі столиці чимало місць, де можна смачно і недорого поїсти. Одне із них — їдальня в мерії на Хрещатику, 36. Тут проводять зустрічі депутати Київради, у вільному доступі чиновники та обідають багато людей з навколишніх офісів. Тож «Вечірка» з невеликою ревізією завітала до КМДА, щоб дізнатися, в яких умовах трапезують чиновники та чи є ціни демократичними, а страви смачними?

Перше, що впадає в очі — світле та затишне приміщення. Окремо розташовані рукомийники з величезним дзеркалом, є мило та працюють сушки для рук. На підвіконнях та столиках квіти, приємно пахне випічкою та кавою.

Їдальня у мерії розділена на два зали. У першому можна поласувати десертами з ароматною кавою, а в другому ситно поїсти. Асортимент великий, в час пік (обідню перерву) відвідувачів дуже багато — черги…

Вартість страв цілком конкурентна, у порівнянні з іншими закладами швидкого харчування у центрі столиці. На перше: «курячий суп з вермішеллю», який коштує 16 грн. На друге: найдешевша м’ясна страва «молочні сосиски» — 11 грн, «баварські ковбаски» — 30 грн, «відбивна з індички» — 36 грн, «фірмове куряче філе» — 42 грн.

На гарнір найдешевшими є каші, або картопля. Перловка з грибами — 14 грн, картопля — 27 грн, плов — 29 грн. Салат з капусти та сиру — 21 грн. Із напоїв компот чи узвар — 8 грн, морс –10 грн.

Мінімальна вартість комплексного обіду: суп, каша з сосисками, салат та узвар обійдуться в 70 грн.

За для тих, хто полюбляє італійську кухню мерія готує — піцу.

Чи справді вона виготовлена за італійськими технологіями та рецептурою нам не відомо, але кухарі стверджують, що це «найсмачніша піца у столиці». Ціни на неї цілком демократичні. Тож можете переконатися, варта вона такого звання чи ні.

«Вечірка» поцікавилася у відвідувачів чи подобається їм їдальня та щоб вони змінили.

-Я приходжу до мерії і обідати і вечеряти. Мені подобається, як тут готують. Усі страви свіжі та смачні. Наприклад салат, він виглядає так наче ці овочі тільки но зірвали з грядки та приготували, як то кажуть — «з лану до столу». М’ясо ніжне і замариноване, до нього подають різні соуси. Я раджу усім цю їдальню, - коментує програміст Анатолій Бойчук.

Хоч і нарікають на ціни, приходять перекусити сюди і пенсіонери. Ганні Миколаївні 78 років. Щоб заробити собі на життя пенсіонерка працює прибиральницею, на обід йде саме до КМДА.

 — Пенсія у мене маленька, доводиться працювати… У мерії я обідаю, зазвичай гречаною кашею та салатом. На жаль більше не можу собі дозволити, але каші це корисно, — розповіла пенсіонерка Ганна Миколаївна Корсун.

До речі, для тих хто й хвилини не проживе без інтернету у мерії працює безкоштовний вай-фай. (Тож смачна випічка часто мандрує в інстаграм :)

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця — підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Вікторія Гребінь