«69 спецій для серця»: у київському коледжі влаштували особливий вечір за книгою загиблого воїна-ресторатора

Книга та спеції. Фото: КПКМТС
Книга та спеції. Фото: КПКМТС

Саме описи спецій стали основою для цікавих змагань.

Днями у Київському професійному коледжі мистецтва та технологій сервісу, що у Солом’янському районі, влаштували особливий захід — «69 спецій для серця».

Це назва унікальної книги, справжньої знахідки для всіх, хто захоплюється кулінарією та прагне збагатити свої страви новими ароматами та смаками. Її автором є львівський ресторатор Андрій Гудима.

«Ця книга про смак до життя, але на жаль, життя автора обірвалось раптово, у боях під Бахмутом Андрій загинув. І серед наших випускників з професії „Кухар. Кондитер“ теж є втрати. Але попри все ми — обов’язково вистоїмо і переможемо», — наголосили у коледжі.

Саме описи спецій з книги стали основою для цікавих конкурсних змагань. Команди вгадували прянощі за описом та ароматом, розпізнаючи поєднання та композиції.

Фото: КПКМТС
Фото: КПКМТС
Фото: КПКМТС
Глядачі та журі конкурсу. Фото: КПКМТС

У коледжі готують кваліфікованих робітників за спеціальністю «Кухар. Кондитер». При чому у 2020 році створили Навчально-практичний центр кулінарії та кейтерингу, тож учні мають змогу навчатися на новітньому обладнані із застосуванням сучасних інструментів і матеріалів.

Читайте також: Столичні роботодавці шукають працівників у комунальних закладах профтехосвіти.

Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»