Базове приладдя, яке потрібно на кожній кухні

Приготування їжі потребує не тільки часу, ресурсів, навичок, а й відповідного обладнання. Такі речі, як кухонні інструменти, аксесуари, приладдя, посуд, відіграють важливу роль у процесі куховарства.
Готуєш щодня на всю родину чи іноді для себе? Добре облаштована кухня, яка має все необхідне для приготування та сервірування страв, зробить життя набагато легшим та приємнішим. Аби створити максимально ефективний, функціональний простір для створення кулінарних шедеврів, необов’язково витрачати гроші на всі інструменти та гаджети, які пропонуються на ринку. Важливо купити аксесуари для кухні, які дійсно є корисними та необхідними в господарстві.
Базове приладдя, яке варто мати в кухонній шафці
Неважливо, готуєш часто й багато чи іноді, кожному потрібен основний перелік інструментів та аксесуарів. З усім необхідним під рукою готувати легше, комфортніше та приємніше. Що ж потрібно придбати, аби створити свою колекцію кухонного приладдя? Варто почати з речей, без яких важко уявити приготування їжі:
- ножі. Основним етапом підготовки найчастіше є нарізання продуктів. Обов’язково потрібен кухарський ніж, який є універсальним. Він стане в пригоді у 90 % випадках. А також рекомендуємо виріб із зубчастим лезом та маленькій ніж. Важливо також мати точило, аби підтримувати хороший стан начиння;
- обробні дошки. Приладдя, на якому нарізаються продукти, є також важливою складовою. Придбай кілька дощок різного розміру та призначення (для хліба, сирого м’яса, овочів, готової їжі тощо);
- посуд для приготування. Каструлі, пательні, деко є незамінними предметами на кухні. Їх розміри, кількість залежать від різних факторів (що ти готуєш, як часто, для скількох людей тощо). Як мінімум потрібні 2–3 каструлі різного об’єму та пательня;
- мірні ємності. Чашки та ложки для відмірювання продуктів є особливо важливими у випічці, але і для звичайних страв стануть у пригоді;
- овочечистка. Це простий, невибагливий інструмент, який зробить процес підготовки овочів швидшим, зручнішим, якіснішим;
- тертка. Хорошим варіантом є вироби з кількома різними поверхнями;
- кухонне начиння. Ополоник, лопатка, велика ложка, шумівка, вінчик, щипці завжди мають стояти на відстані витягнутої руки від плити, аби завжди бути у легкому доступі;
- миски. Для зберігання, змішування, підготовки продуктів є незамінними предметами посуду;
- друшляк. Для зціджування макаронних виробів, миття овочів та зелені — він є важливим базовим кухонним аксесуаром;
- відкривачка. Важко усвідомити, наскільки це потрібний інструмент, допоки вона не знадобиться. Придбай простий, надійний виріб, аби завжди бути підготовленим.
Кухонний текстиль також є важливим елементом добре обладнаного простору. Варто мати кілька рушників та рукавиць для гарячого. Якщо ти захоплюєшся кулінарією та приготуванням складніших страв, можна доповнити перелік сокодавилкою для цитрусових, кулінарними термометрами, качалкою, килимком для тіста тощо.
Що потрібно, аби гарно сервірувати стіл

Після приготування їжі важливо гарно її презентувати. Учені довели, що гарне сервірування страви може покращити її сприйняття. Необов’язково шукати сервіз із кришталю на 36 персон, проте важливо мати базові предмети. Хочете придбати гарні, але недорогі тарілки та чашки? Якісний столовий посуд в інтернет-магазині Аврора представлений у різноманітному асортименті за доступною ціною. До базових сервірувальних предметів можна віднести:
- тарілки (пласкі обідні, глибокі супові);
- чашки;
- столове приладдя (виделки, ложки, ножі);
- склянки, келихи для вина;
- салатники.
Якщо ви цінуєте гарну подачу закусок, можна доповнити список фруктовницею, менажницею, різноманітними тацями, блюдами. Вибір столового посуду залежить від потрібної кількості, потреб, вподобань, бюджету. Проте важливо інвестувати в якісні вироби, які гарантують безпечність, комфорт, естетичність кожного приймання їжі.
Леонід РУДЕНКО