Класичний рецепт суші: що відомо про Arasaka sushi

Суші — популярна страва японської кухні, до складу якої входить рис, риба різних видів, морепродукти, а також овочі та інші інгредієнти. Сьогодні існує багато видів суші, які відрізняються не тільки складовими компонентами, а й формою, способом приготування. Але лідируючі позиції, все ж таки, займають класичні суші.
Така послуга, як доставка суші Київ, яку пропонує наш ресторан Arasaka, дає змогу, не виходячи з дому, спробувати суші, приготовані за класичним рецептом. Оформити замовлення порційних суші або сету можна на arasaka.com.ua.
Що собою являють, основні види
Класичні суші — це основа з рису, приготованого особливим способом, із заправкою, і риба. Важливо, що кілька століть тому, суші не були стравою, як такою. У середньовічні часи суші являли собою спосіб зберігання риби.
Сирі тушки шарами укладали в бочки і перекладали сумішшю з рису і солі. Після риба з’їдалася, а рис викидався. Оскільки для ощадливих японців це вважалося марнотратством, вони придумали спосіб, як використовувати рис.
У нього додавали рисовий оцет, який надавав пікантності смаку. З такого рису робили невелику кульку, зверху на яку клали скибочку риби. Страва дуже сподобалася і швидко стала популярною.
До основних видів класичних суші належать:
- Нігірі (в перекладі з японської означає «жменя»). Є найпростішими і найпоширенішими суші. Вони являють собою невелику порцію рису, викладену у вигляді прямокутника, поверх якого кладуть скибочку риби (традиційно для нігірі використовують лосось або тунець).
- Гункани (у перекладі «військовий корабель»). Своєю формою вони схожі на судно, тому й отримали таку назву. Такі суші являють собою рисову грудочку невеликої форми, обгорнуту в лист норі. Зверху викладається риба, ікра, морепродукти.
Готуються нігірі та гункани тільки вручну, без використання спеціального бамбукового килимка.
Класичні суші в Японії готують із сирою рибою. Але для українських та європейських споживачів суші були адаптовані під їхні смакові вподобання. Тому для класичних суші використовується слабосолона або копчена риба.
Суші в нашому ресторані Арасака готують не з напівфабрикатів, а тільки зі свіжих продуктів, тому ми гарантуємо їхню високу якість і відмінний смак. Із зонами, куди здійснюється доставка суші, можна ознайомитися на нашому сайті. Також ми працюємо по Дарницькому району Києва.
Леонід РУДЕНКО