Варені яйця, мед і горіхи: у Київському зоопарку змінюють раціон тварин

Мешканці КиївЗоо люблять смачно поїсти. Фото: Олексій Самсонов
Мешканці КиївЗоо люблять смачно поїсти. Фото: Олексій Самсонов

Порції мешканців столичного зоопарку збільшили на 10-15 відсотків.

У КиївЗоо розпочалась підготовка до зими. Працівники зоосаду створюють не тільки запаси кормів, утеплюють будівлі, закуповують електрогенератори, інфрачервоні обігрівачі, дров’яні пічки, а й змінюють раціон тварин.

Як розповіли у КП «Київський зоопарк», сезонну зелену масу поступово замінюють на сушене різнотрав’я, сухофрукти, ягідно-плодове варення, компоти, заморожені овочі та фрукти. Також збільшують вітамінно-мінеральні добавки для збалансованого та здорового харчування тварин.

За словами фахівців зоопарку, ведмеді перед зимовим сном нагулюють жирок на медку та горішках, моркві та гарбузах, рибі та м’ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати п’ють компоти та чай з лимоном, ласують печеними гарбузами, горіхами та сухофруктами.

«Птахи жваво налітають на мішанку з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, смакують овочевими дарами осені та вітамінними гранульованими кормами. А справжні „гурмани“ приправляють свої страви соляним лизунцем», — розповіли фахівці Київського зоопарку.

За їхніми словами, цьогоріч запроваджені нові підходи в роботі: тепер кожен відділ на власних городах, теплицях і садах вирощує свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди. Таким чином працівники зоопарку роблять все, щоб кожному його мешканцю було затишно, тепло та ситно.

Долучитись до цієї справи можуть усі охочі: купити квитки до зоопарку або зробити донат на підтримку тварин Київзоо. Цьогоріч у КиївЗоо зимуватимуть понад 200 тварин, врятованих із найбільш постраждалих від російської агресії регіонів.

Олександр ГАЛУХ, «Вечірній Київ»