На Печерську та Оболонському районі перевірили кіоски із вуличною їжею

У комісії є поліцейські. Фото: ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві
У комісії є поліцейські. Фото: ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві

Спеціальні комісії оглядають, у яких умовах працюють кухарі та зберігають продукти, і складають протоколи про порушення.

Так, учора, 4 липня провели моніторинг 9 фаст-фудів у Печерському та Оболонському районах Києва фахівці Головного управління Держпродспоживслужби, разом із поліцейськими та представниками Департаменту благоустрою КМДА.

За результатами перевірок фахівці ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві склали протокол за ст.166 п.22 («Порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів»), 2 протоколи — Національної поліції та ще один — Департаменту міського благоустрою.

Вуличну їжу готують у таких умовах. Фото: ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві
Купувати у спеку шаурму може бути небезпечно для здоров’я. Фото: ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві

З 29 червня Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві розпочало моніторинг безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження у Києві. За цей період перевірили вже 27 фаст-фудів.

Рішення про повернення перевірок прийняли відповідно до протоколу №26 комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій після того, як у Дарницькому районі шаурмою отруїлося понад 30 людей, у тому числі троє дітей.

Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»