Волонтери-ресторатори приготували мільйон обідів для киян

Рекордну кількість обідів готують кожного дня учасники руху «Смачна Варта»
Рекордну кількість обідів готують кожного дня учасники руху «Смачна Варта»

Українське об’єднання «Смачна Варта» з другого дня війни спільними зусиллями приготували 971 тисячу 909 обідів.

Організація активно підтримує станції швидкої допомоги, залізничний вокзал, Київську обласну клінічну лікарню, Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова та чисельні пункти видачі їжі в деокупованих містах та селах Київської області. Благодійники годують смачними обідами усіх, хто цього потребує.

Наймолодшій учасниці руху «Смачна Варта» два з половиною роки, а найстаршій — 96! Засновники благодійного руху Сергій Трахачов і Софія Коломицева починали свою роботу тоді, як заснували Українську Ресторанну асоціацію.

У 2020 році у відповідь на карантинні обмеження їх метою було підтримувати та розвивати сферу HoReCa (Hotel — готель, Restaurant — ресторан, Cafe — кафе). Сьогодні асоціація — це найбільше об’єднання професіоналів ресторанної галузі, до них приєдналися 1578 закладів.

Волонтери в роботі

Користуючись минулими напрацюваннями, на другий день війни Ресторанна асоціація об’єднала зусилля задля суспільної роботи в тилу та подальшої перемоги нашої держави. Кожного дня волонтери готують 15-20 тисяч порцій.

«Смачна Варта працюватиме стільки, скільки це буде потрібно», — кажуть організатори.

Микита СОЛОІД, «Вечірній Київ»