Клопотенко поділився рецептом святкового імбирно-медового печива
Приготувати смаколики можна за 40 хвилин.
Традиційно до дня Святого Миколая готують імбирно-медове печиво у вигляді маленьких чоловічків. Готувати цей смаколик дуже легко та швидко. Крім того, до процесу можна долучити дітей, а вони це дуже люблять. Зрештою, разом готувати веселіше.
Після того, як печиво буде готове, не поспішайте його їсти: аби «миколайчики» були ще гарнішими, їх можна розфарбувати глазур’ю. Смакувати випічкою краще, коли глазур застигне.
Рецептом смачних «миколайчиків», поділився ресторатор Євген Клопотенко.
ІНГРЕДІЄНТИ
• 350 г борошна
• 150 г цукру
• 150 г меду (гречаний)
• 75 г масла
• 1 ст. л. коньяку (або рому)
• 1 ч. л. розпушувача
• 1 ст. л. какао
• ½ ч. л. імбиру (мелений)
• ½ ч. л. кардамон (мелений)
• 1 яйце
• 1 ст. л. цукрової пудри
КРОК 1
У мисці з’єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення й об’єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача та 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
КРОК 2
Потім додайте в миску ром (приблизно 1 ст. л.).
КРОК 3
Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
КРОК 4
В окремій посудині змішайте сухі інгредієнти — 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).
КРОК 5
Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості та рівня в ній клейковини.
КРОК 6
Розкачайте тісто у шматок товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
КРОК 7
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.).
Вікторія ГРЕБІНЬ, «Вечірній Київ»