Застілля під час коронавірусу: кияни поскаржилися на ресторан, що порушує протиепідемічні правила

У масках у ресторані були тільки члени комісії. Фото: ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві
У масках у ресторані були тільки члени комісії. Фото: ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві

У Києві ресторан свідомо нехтує правилами щодо карантину людей. Така діяльність не тільки порушує правила, але й може стати причиною поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед відвідувачів закладу.

Звернення зі скаргою щодо нехтування правила карантину в ресторані живої кухні Nebos (вул. Мала Житомирська, 3/4) надійшло від мешканців столиці.

Комісія, у складі представників Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Головного управління Національної поліції України в м. Києві, КП «Муніципальна охорона», у присутності представників ЗМІ, перевірили цей заклад.

За результатами перевірки встановлено порушення низки обмежувальних протиепідемічних заходів. Загалом 14 пунктів. Так, відвідувачі заходять до закладу без вдягнутих засобів індивідуального захисту і їх обслуговують працівники у яких теж нема засобів індивідуального захисту. Не проводиться температурний скринінг усім працівникам закладу перед початком робочої зміни і так само не здійснюється вимірювання температури тіла відвідувачів закладу безконтактним методом, для того, щоб не допустити відвідувачів з підвищеною температурою тіла понад 37,20 С або із ознаками ГРЗ.

У ресторані нема меню з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом, для безконтактного ознайомлення. Між столиками немає дистанції.

Також членам комісії не пред’явили документи про отримання працівниками закладу курсу вакцинації від COVID-19.

За результатами перевірки, працівниками Головного управління мали скласти протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали перевірки із зазначенням порушень вимог щодо карантину людей в ресторані живої кухні Nebos передали до правоохоронних органів.

До слова, такі перевірки ресторанів, кафе, магазинів та різних установ фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводять практично щодня.

А зважаючи, що пандемія коронавірусу набирає обертів, то кількість раптових вибіркових перевірок на дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів збільшиться.

Нагадаємо, що з 21 жовтня перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів документа про отримання вакцинації чи негативного результату тестування на COVID-19.

Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»