Замовити кейтерінг з доставкою по Києві

Має бути сімейна урочиста подія, і ви хочете приємно здивувати рідних і близьких? Організуйте свято в незвичайному місці, яке особливе для вас завдяки спільним спогадам або незабутнім подіям.
Уявіть, як приємно відзначити річницю весілля на набережній, де сталася перша зустріч, перше побачення, перший поцілунок. «Але це ж дуже клопітно», — скажете ви і будете абсолютно праві. Не хвилюйтеся, вихід є — вам потрібно звернутися до кейтера. Як, ви не знаєте хто це? Ми постараємося заповнити цю прогалину і розповімо вам, що таке кейтеринг, який здобуває все більшу популярність в нашій країні.
Що таке кейтеринг
Кейтеринг — це різновид послуг сфери громадського харчування. На відміну від ресторанного бізнесу, він не пов’язаний зі звичними для нас банкетними залами. Його основні послуги надаються за місцем розташування клієнта. Іншими словами — це обслуговування урочистостей на виїзді. Відсутність необхідності плати за оренду приміщення — ще одна перевага, яка робить кейтеринг настільки привабливим.
Назва послуги походить від англійського to cater — «поставляти провізію». До основних його завдань відносяться:
- організація та оформлення місця проведення;
- розробка та узгодження меню;
- оренда меблів, посуду і різних супутніх товарів (скатертин, серветок і т. п.);
- приготування та доставлення частування;
- професійне обслуговування заходу;
- прибирання по завершенню.

Види кейтерингу
До головних різновидів виїзного обслуговування відносяться:
- Фуршет. Напевно, найбільш відомий вид кейтерингу. Напої, канапе та інші страви розташовані на столиках, а гості прогулюються і ведуть світські розмови. Останнім часом все більшої популярності набуває весільний фуршет, який дає можливість молодятам зекономити кошти на незабутню подорож.
- Бенкет. Добре знайоме по кафе і ресторанам розташування гостей за столиками. А ось місце проведення може бути де завгодно, навіть на даху багатоповерхівки, ближче до зірок.
- Коктейль. Напої роздаються прямо з підносів, столи з їжею взагалі відсутні.
- Шведський стіл. Сервіровка, як на фуршеті, а гості розташовуються за окремими столиками і самі беруть їжу і напої.
- Кава-брейк. Ще один різновид фуршету, що проводиться під час різних наукових конференцій, тренінгів та інших офіційних заходів. Його відмінна риса — менше число закусок і обмежений час проведення.
- Пікнік, наприклад, з гриль меню. Новий для нас різновид обслуговування, коли гості розташовуються не за столами, а на пледах і покривалах.
Кейтеринг — не тільки доставлені фуршетні набори, їжа та обслуговування. Це і оренда посуду і наметів для несприятливих погодних умов, і організація спеціальних розважальних програм.
Якщо ви цінуєте індивідуальний підхід і обслуговування на вищому рівні — довіртеся професіоналам компанії «Царський кейтеринг». Ви можете оформити замовлення тут.
Історія виникнення кейтерингу
І наостанок невеликий історичний відступ. Родоначальником кейтерингу по праву вважається француз Франсуа Ватель. Він першим почав проводити масштабні банкети з феєрверками і театральними виставами за часів правління Людовика XIV в самих незвичайних місцях: на природі, в лісі і навіть на полюванні. Традиція, що зародилася в гастрономічній столиці світу, зараз підкорює всі континенти. Черга дійшла і до України.
Леонід РУДЕНКО