У Києві відкривається музею сиру

У Києві відкривається музею сиру

14 квітня у Києві відкриється унікальний заклад,  у якому можна буде побачити,  як зароджувалось та розвивалось сироваріння в Україні та світі.  Тут зібрали колекцію унікальних сирних ножів, створили точну копію пресу для сиру за старовинними кресленнями, розшукали оригінал лотерейного білету сирної лотереї  у Англії та гравюру найстарішого сирного базару у Нідерландах 1873 року.

- Класичний німецький сир «Тельзітер»,  голандський «Гауда», сири із  мускатним горіхом, мигдалем. М’який і ніжний козиний сир – бринза, сир із зірою (східна спеція), "Пармезан" витриманий 1 рік  - усі ці сири тепер роблять в Україні фермери – сировари  за авторськими рецептами, - розповіли організатори.

Музей розмістився в одному з найстаріших будинків Києва 1827 року по вулиці Шовковична 50а.