Неймовірні фото антарктичної птахи від українського фотографа

Фото: Олександр Лящук
Фото: Олександр Лящук

До Міжнародного дня птахів, який відзначали вчора, учасник українських антарктичних експедицій Олександр Лящук зібрав фото птаха Скуа.

«Нашим найулюбленішим видом птахів, після пінгвінів, звичайно, є південнополярний поморник, або, як його ще називають, Скуа», — розказує біолог 25-ої Української антарктичної експедиції Олександр Салганський.

Попри те, що на фото Скуа здається невеликим, це досить сильний і вправний птах. Довжина його тіла десь півметра, вага — 1-1,5 кг, а розмах крил — до 140 см. Він має гострий клюв і так само гострі, закруглені кігті. Харчується також крилем, рибою, ракоподібними, мертвечиною. Іноді може відбирати корм у бакланів та пінгвінів.

Зазвичай Скуа повертається до району станції аж у середині листопада і «сигналізує»: тепер остаточно весна!

Даша ГРИШИНА, «Вечірній Київ»