Киянам на замітку: в імпортних курячих крильцях виявлено сальмонелу

Фото з вільних джерел
Фото з вільних джерел

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві виявили бактерії Salmonella в курячих крильцях з Польщі. Ці бактерії небезпечні тим, що спричиняють черевний тиф, паратифи і сальмонельози.

«До уваги споживачів інформаційне повідомлення: Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до України (отримувач: ТОВ „Агропобутсервіс“)» — повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві

Фото виробника, в якому виявлено сальмонелу

Ці харчові продукти мають бути вилученні з обігу. У строк не більше двох робочих днів оператор ринку має письмово поінформувати компетентний орган про вжиті заходи щодо подальшого поводження з цим харчовим продуктом.

Повідомлення отримане через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 08 січня 2021 року.

Шановні споживачі! У разі виявлення згаданого харчового продукту на столичному споживчому ринку, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві за телефоном (044) 486-95-85 або електронною адресою: [email protected].

Даша ГРИШИНА, «Вечірній Київ»