Равіолі зі шпинатом й іншими начинками: як правильно готувати та їсти

Равіолі зі шпинатом й іншими начинками: як правильно готувати та їсти

Равіолі зі шпинатом та іншими начинками: як правильно готувати і їсти.

Дуже смачні равіолі – це традиційна італійська страва, яку можна порівняти з російськими пельменями та українськими варениками.

В Італії його їдять повсюдно незалежно від регіону, хоча секрети приготування є в кожному з них.

Равіолі є макаронні вироби з начинкою всередині. В основі прісне тісто в формі еліпса, квадрата або півмісяця. Головна ж особливість – незвичайні фігурні края. Саме по ньому багато і впізнають равіолі. Щоб краще зрозуміти, що ж це за страва, вивчіть незвичайний домашній рецепт з додаванням шпинату. А зараз докладніше про равіолі, особливості їх готування і вживання.

Як готувати равіолі

Равіолі зі шпинатом відносять до популярних італійських страв. Це різновид пасти, тому порівняння з пельменями та варениками не зовсім доречно. Відмінності є навіть в технології приготування:

  • Равіолі не ліплять вручну лише iз застосуванням спецiальних машинок, форм і ножів з особливим лезом. Пельмені ж можуть ліпитися і без форм.
  • Тісто для равіолі замішують з додаванням рослинної олії і яєць. Для пельменів ж ці інгредієнти не обов'язкові.
  • Равіолі тим смачніше, чим товще тісто і менше начинки (так за традиційним італійським рецептом). Водночас з пельменями все зовсім навпаки.

Додавання яєць надає равіолі такий приємний золотистий відтінок. Для приготування тіста зазвичай користуються перевіреними пропорціями – 1 яйце на 100 г борошна. При підвищеній сухості в тісто можна додати ще пару жовтків, оскільки вони роблять масу ніжною і м'якою.

Загальна технологія приготування дуже проста:

  1. Яйця збивають, додають рослинну олію, сіль, борошно і замішують тісто.
  2. Тісто розкочують в прямокутний пласт приблизно 15х30 см завтовшки 1-2 мм.
  3. Чайною ложкою начинку викладають на пласт з проміжками 3-4 см.
  4. Щоб тісто добре склеїлося і равіолі не потрібно було защипувати, ділянки між начинкою змащують білком.
  5. Поверх кладуть ще один пласт, притискаючи пальцями навколо начинки.
  6. Пласт розрізають на заготовки, використовуючи спеціальний ніж з дисковим фігурним лезом.

Форма може бути будь-яка: прямокутник, трикутник, півколо, коло, квадрат та ін.

Яку начинку використовують в равіолі

Шпинат – поширений варіант начинки для равіолі поряд з салатом і кропивою. Різноманітність начинок – ще одна відмінність від пельменів. Смачно виходить не тільки із зеленню, але і з м'ясом, рибою, сиром, фруктами, овочами або коктейлю з морепродуктів.

До не менш смачним начинкам відносять курячий фарш з пармезаном, петрушкою і шпинатом. Крім пармезану часто застосовують сир «Грана Падана». Традиційними для Італії вважається начинка з рікотти зі шпинатом, які попередньо тушкують до м'якості.

Для равіолі підходять незвичайні поєднання інгредієнтів, такі як гарбуз з картоплею або яйця з сиром. У вибірках рецептів зустрічаються і солодкі равіолі. У них додають фрукти, ягоди та шоколад.

Як їсти равіолі

Равіолі, на відміну від пельменів, можна не тільки варити. Їх ще і смажать або запікають. Є блюдо краще свіжим, оскільки при зберіганні його смакові якості кілька погіршуються. Ніяких спеціальних столових приборів не потрібно. Можна використовувати звичайну ложку або вилку. Маленькі равіолі розміром до 3 см наколюють на вилку (будьте обережні, адже всередині них багато соусу), а ще підштовхнувши на вилку ножем.

Тим, то вважає за краще їсти равіолі з соусом, варто зупинитися на ложці, щоб можна було зачерпнути достатньо рідини. Великі равіолі розміром більше 5 см перед вживанням часто розрізають, але потрібно знову ж бути обережним, щоб сік з них не бризнув і не забруднив одяг.

Матеріал розміщено на правах реклами