Ресторанам та кафе дозволили приймати киян усередині приміщень

Ресторанам та кафе дозволили приймати киян усередині приміщень

Закладам Києва дозволили приймати гостей всередині приміщень, йдеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.

У пункті «Вимоги щодо роботи закладів громадського харчування» описано, за якими правилами прийматимуть відвідувачі ресторани, кафе та бари.

Також необхідно дотримуватися правил:

  • біля входу має бути нанесене маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 метра між клієнтами;
  • дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами;
  • розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
  • дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
  • забезпечується можливість безготівкового розрахунку;
  • представники закладів повинні бути одягнені в медичну маску чи респіратор, окуляри та одноразові рукавички;
  • після кожного зняття витратних захисних матеріалів працівник має ретельно помити руки або обробити антисептичним засобом.
  • заборонено використання багаторазових рушників

Однак є низка правил. Зокрема забороняється:

  • відкриття дитячих кімнат;
  • самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу персоналу;
  • проведення свят, банкетів, майстер-класів понад 10 осіб;
  • приготування їжі на відкритих кухнях;
  • функціонування буфетів самообслуговування.

Цим документом також передбачено вимоги щодо дезінфекції житлових будинків, надання стоматологічної допомоги та інших.