Рецепт ніжних і пухких кексів з родзинками

Рецепт ніжних і пухких кексів з родзинками

Карантин триває, тому ще є час для кулінарних експериментів.

Минулого разу ми готували яблучний пиріг. Сьогодні «Вечірній Київ» пропонує читачам рецепт смачних та ароматних кексів з родзинками.

Нам знадобиться:

•  Борошно – 180 г.
•  Розпушувач – 1 ч. л.
•  Вершкове масло – 110 г.
•  Цукор – 200 г.
•  Курячі яйця – 2 шт.
•  Ванільний цукор – 1 пакетик.
•  Молоко – 125 мл.
•  Сметана – 60 г.
•  Родзинки – 100 г.

Для крему потрібно:

•  Сир Маскарпоне – 180 г.
•  Цукрова пудра – 65 г.

Спосіб приготування:

Для зручності приготування тіста нам знадобляться дві окремі посудини. Для початку ми перемішуємо сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. В іншій мисці ми збиваємо міксером вершкове масло та цукор приблизно 3-5 хв. Потім поступово додаємо яйця, ванільний цукор, родзинки та все ретельно збиваємо 3 хвилини.

У рідку масу поступово додаємо борошно з розпушувачем та доводимо наше тісто до однорідної консистенції. Розподіляємо обережно тісто по формам та ставимо у розігріту духовку при температурі 180 градусів на 25-30 хв.

Готовність кексів можна перевірити за допомогою зубочистки – вона повинна виходити з кексу сухою. Потім потрібно вийняти їх з форми і дати охолонути.

Поки кекси охолонуть у вас є час приготувати для них крем на основі цукрової пудри та маскарпоне. Для цього вам потрібно буде просто збити міксером ці два інгредієнти приблизно 2-3 хв. Після цього обережно прикрасьте кремом кекси.

Рецепт дуже простий, адже більшість інгредієнтів можна знайти в холодильнику. У результаті кекси виходять такими ніжними, що з'їдаються швидше, ніж готуються. Смачного!