Рецепт ніжних і пухких кексів з родзинками

Карантин триває, тому ще є час для кулінарних експериментів.
Минулого разу ми готували яблучний пиріг. Сьогодні «Вечірній Київ» пропонує читачам рецепт смачних та ароматних кексів з родзинками.
Нам знадобиться:
• Борошно – 180 г.
• Розпушувач – 1 ч. л.
• Вершкове масло – 110 г.
• Цукор – 200 г.
• Курячі яйця – 2 шт.
• Ванільний цукор – 1 пакетик.
• Молоко – 125 мл.
• Сметана – 60 г.
• Родзинки – 100 г.
Для крему потрібно:
• Сир Маскарпоне – 180 г.
• Цукрова пудра – 65 г.
Спосіб приготування:
Для зручності приготування тіста нам знадобляться дві окремі посудини. Для початку ми перемішуємо сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. В іншій мисці ми збиваємо міксером вершкове масло та цукор приблизно 3-5 хв. Потім поступово додаємо яйця, ванільний цукор, родзинки та все ретельно збиваємо 3 хвилини.
У рідку масу поступово додаємо борошно з розпушувачем та доводимо наше тісто до однорідної консистенції. Розподіляємо обережно тісто по формам та ставимо у розігріту духовку при температурі 180 градусів на 25-30 хв.
Готовність кексів можна перевірити за допомогою зубочистки – вона повинна виходити з кексу сухою. Потім потрібно вийняти їх з форми і дати охолонути.
Поки кекси охолонуть у вас є час приготувати для них крем на основі цукрової пудри та маскарпоне. Для цього вам потрібно буде просто збити міксером ці два інгредієнти приблизно 2-3 хв. Після цього обережно прикрасьте кремом кекси.
Рецепт дуже простий, адже більшість інгредієнтів можна знайти в холодильнику. У результаті кекси виходять такими ніжними, що з'їдаються швидше, ніж готуються. Смачного!