Столичні господині готують пироги з продуктів, які є в кожному холодильнику

Столичні господині готують пироги з продуктів, які є в кожному холодильнику

Карантин ще триває, а так хочеться порадувати себе та близьких чимось цікавим і смачненьким. Вихід є! Журналісти «Вечірнього Києва» підготували легкі рецепти десертів з продуктів, які знайдуться під рукою у кожної господині.

Яблучний пиріг

Мабуть, кожна господиня хоча б раз у житті готувала пиріг з яблуками. Ми пропонуємо рецепт ніжного та ароматного пирога з хрумкою скоринкою з бізе – всього лише з чотирьох інгредієнтів.  

Для приготування нам знадобиться:
•  Курячі яйця (3 шт.)
•  Цукор (150 г.)
•  Борошно (150 г.)
•  Великі яблука (3-4 шт.) 

Спосіб приготування:
Збийте яйця, поступово додаючи цукор та збільшуючи швидкість збивання міксеру. Збивати потрібно 3-5 хв, доки маса не збільшиться в об’ємі та не стане світлішою. Тривале збивання сприяє створенню хрумкої золотавої скоринки. Поступово до яєчної маси додаємо борошно та продовжуємо збивати на мінімальній швидкості. 

Найголовніше ми вже зробили, залишилося лише підготувати форму для випікання та яблука. Форма має бути діаметром 23-25 см. Її дно змажте вершковим маслом та застеліть пергаментом. 

Яблука наріжте тоненькими скибочками, обережно викладіть їх на пергамент та залийте рідким тістом. Випікати у розігрітій духовці при температурі 180˚С приблизно 40-50 хв.  Обов’язково дайте охолонути готовому пирогу та прикрасьте його цукровою пудрою. 

Сльози ангела

Цей легкий пиріг з сирним суфле – казкова насолода! За бажанням до суфле можна додати цедри лимона, апельсину чи сухофрукти. 

Для приготування нам знадобиться:

• Для тіста: борошно (160 г.), вершкове масло (80 г.), цукор  (1 ст. л.), розпушувач тіста (1 ч. л.), яєчний жовток (1 шт.), сметана (1 ст. л.).
• Для сирного суфле: домашній сир (400-500 г.), сметана (100 г.), яєчний жовток (3 шт.), цукор (150 г.), ванільний цукор (1 пакетик), крупа манна або борошно ( 1 ст. л).
Для білкового шару: яєчний білок (4 шт.), цукор (60 г.).

Спосіб приготування: 
Додайте до борошна розпушувач тіста, вершкове масло та перемішайте. Тісто за консистенцією має нагадувати крихти з сухарів. Після цього додайте жовток, сметану. Замісіть тісто та покладіть його у форму, діаметром 23-26 см, перед цим застеливши дно пергаментом. Покладіть тісто у холодильник. 

Для приготування суфле змішайте сир з сметаною, яєчними жовтками та цукром. За бажанням можете додати ванільний цукор та столову ложку борошна або манної крупи. Дістаньте тісто з холодильника та вилийте на нього сирне суфле, обережно вирівнюючи його по тісту. Покладіть у розігріту духовку до 180˚С на 30-35 хв. 

Тим часом приготуйте білковий шар. Для цього потрібно збити білок з цукром до стійких піків. Після того, як дістанете пиріг з духовки, розподіліть по ньому шар збитих білків. Після цього поставте ще на 15 хв. випікатися. 

Коли пиріг буде готовим, дістаньте його з духовки та, не виймаючи з форми, накрийте великою мискою й залиште на 30-60 хв. Це робиться для того, щоб на пирозі утворилися яскраві янтарні крапельки, які нагадують сльози ангела.