Холодильна камера – не місце для хліба

У свідомості простих людей холодильник – це ідеальне місце для зберігання будь-яких продуктів харчування. І, дійсно, більшість продуктів набагато краще і довше зберігається в холодильних камерах. Але ось щодо хліба це не працює. У цій статті ми розберемо детально основні причини.
Щоб на столі завжди був свіжий і ароматний хліб, куди важливіше вибрати хороший хлібозавод у Києві і відслідковувати терміни придатності продукції.
Так чому холодильник – це не варіант?
Хлібобулочні вироби можна зберігати в холодильнику. Це повністю безпечно, але просто не розумно. Щоб зрозуміти чому саме, буде досить ознайомитися з кількома факторами:
- Хлібобулочні вироби дуже швидко вбирають сторонні аромати. Тому якщо зберігати їх у холодильнику без упаковки, вони запозичать запахи від інших продуктів і будуть вже не такі апетитні.
- Випічка містить дріжджі, які при взаємодії з іншими продуктами, можуть погіршити смакові якості всього виробу. Щоб зупинити цей процес, хліб краще зберігати в морозилці.
- При неправильних умовах зберігання, навіть у холодильнику, хліб все одно зіпсується. Виною може бути повітронепроникна упаковка (до речі, заводські і пекарські упаковки найчастіше містять невеликі отвори у цілях вентиляції).
Не варто класти в холодильник тільки що випечений хліб. Пар, який завжди виходить від свіжої випічки, утворює конденсат в упаковці, а це може стати причиною виникнення цвілі.
Що робити, якщо хліб все ж таки потрібно зберігати довгий час?
Якщо дійсно є необхідність довго зберігати хліб, то краще вже для цього використовувати морозильну камеру. Низька температура зупиняє процес випаровування вологи з борошняних виробів і не дозволяє дріжджам взаємодіяти з іншими продуктами. Такому чином, буханка в незмінному вигляді може зберегтися від трьох і навіть до п'яти місяців.
Існують спеціальні правила зберігання хліба в морозилці:
- Наріжте хліб на такі порції, які можна буде з'їсти за один раз, так як вдруге заморозити його не вийде.
- Щільно загорніть буханку в фольгу або харчову плівку.
- Заморожуйте краще свіжий хліб. Після розморожування ви отримаєте продукт, досить схожий з початковим за станом.
- Краще розморожувати буханку при кімнатній температурі, діставайте її приблизно за дві години до вживання.
- Знімайте упаковку лише після повного розморожування.
Дотримуючись цих простих порад, ви зможете значно продовжити термін використання хліба. Найкраще не купувати цей продукт про запас і дбати про постійну наявність свіжого. Зберігати його буде краще в хлібниці, в лляній або полотняній тканині. Але якщо такої можливості немає і ви змушені зберігати виріб в холодильнику, обов’язково подбайте про якісну упаковку для нього.
Джерело: hlibinvest.com.ua