За яких умов відкриють продовольчі ринки в Україні: список
1445

Міністерство охорони здоров'я України розробило постанову з умовами до роботи ринків під час карантину.
Проєкт цієї постанови розгляне уряд на засіданні 29 квітня. Документ дивіться тут.
Згідно з вимогами:
- працівники, продавці та відвідувачі ринку мають одягати медичні маски або респіратори;
- проходити безконтактний температурний скринінг;
- на кожному вході або в'їзді на територію ринку мають встановити диспенсери з антисептиком;
- кожні три години на ринках мають дезінфікувати контактні поверхні,
- наприкінці кожного робочого дня – прибирати та дезінфікувати усі приміщення.
- кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати з розрахунку один покупець на 10 квадратних метрів торговельної площі ринку;
- заборонена стихійна торгівля на прилеглій до ринку території;
- відстань між робочими місцями продавців має становити не менше трьох метрів;
- місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
- ринки мають постійно інформувати відвідувачів ринку про встановлені обмеження та інформацію про профілактику COVID-19;
- працівники ринків повинні контролювати дотримання вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативно усувати порушення;
- роботу продовольчих ринків після їхнього відкриття щодня контролюватиме Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.