За яких умов відкриють продовольчі ринки в Україні: список

За яких умов відкриють продовольчі ринки в Україні: список

Міністерство охорони здоров'я  України розробило постанову з умовами до роботи ринків під час карантину.

Проєкт цієї постанови розгляне уряд на засіданні 29 квітня. Документ дивіться тут.

Згідно з вимогами:

  • працівники, продавці та відвідувачі ринку мають одягати медичні маски або респіратори;
  • проходити безконтактний температурний скринінг;
  • на кожному вході або в'їзді на територію ринку мають встановити диспенсери з антисептиком;
  • кожні три години на ринках мають дезінфікувати контактні поверхні,
  • наприкінці кожного робочого дня – прибирати та дезінфікувати усі приміщення.
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати з розрахунку один покупець на 10 квадратних метрів торговельної площі ринку;
  • заборонена стихійна торгівля на прилеглій до ринку території;
  • відстань між робочими місцями продавців має становити не менше трьох метрів;
  • місця торгівлі повинні бути обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
  • ринки мають постійно інформувати відвідувачів ринку про встановлені обмеження та інформацію про профілактику COVID-19;
  • працівники ринків повинні контролювати дотримання вимог щодо профілактики поширення COVID-19 та оперативно усувати порушення;
  • роботу продовольчих ринків після їхнього відкриття щодня контролюватиме Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.