Для киян влаштували обід у стилі «без відходів»

Для киян влаштували обід у стилі «без відходів»

Майже тисячу киян запросили на Різдво на благодійний обід до «Культурного центру М-82».

Основними гостями були люди похилого віку, самотні та малозабезпечені. Куратором став шеф-кухар мережі «Гостерія Хата Підопригора» Міралі Ділбазі.

Благодійний захід відбувся на принципах Zero Waste без відходів. Цей екотренд декларує усвідомлене споживання і дбайливе ставлення до природних ресурсів. У ресторанах Києва щомісяця близько 3 – 10% продуктів утилізують. Часом на звалище викидають свіжу їжу.

– Ми ставимо собі за ціль донести до рестораторів, що з цих продуктів можна готувати смачні страви та використовувати для добрих справ, – розповів шеф-кухар Міралі Ділбазі.

До реалізації цієї ідеї приєдналися волонтери, кухарі, торговельні компанії, супермаркети, фермерські господарства та виробники посуду і меблів.

Серед комунальних підприємств акцію підтримали КП «Володимирський ринок» та КП «Житній ринок», які прикрасили та надали ялинки. Стрункі лісові красуні прикрашали приміщення та створювали різдвяний настрій учасникам благодійного заходу.

Створювати різдвяне диво легко, бо для цього потрібно лише допомогти ближньому.

Вікторія БАБИЧ-ВЕПРЄВА

Фото Бориса КОРПУСЕНКА