Суп від осінньої депресії: як приготувати глінтвейн у домашніх умовах

Суп від осінньої депресії: як приготувати глінтвейн у домашніх умовах

Погода залишає бажати кращого. Але сумувати немає причин. Врятуватися від холоду вам допоможе тепла ковдра, обійми коханої людини та наша підбірка рецептів смачного глінтвейну ;)

Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій, який виготовляють із суміші вина, цукру або меду з прянощами. Глінтвейн є традиційним зимовим напоєм у країнах Європи.

ЩО ПОТРІБНО?

Та нічого незвичайного. Каструля, прості інгредієнти й трішки кулінарії.

1. Класичний глінтвейн.

Інгредієнти:

  • червоне сухе вино – 1 пляшка;
  • апельсин – 1 шт;
  • яблуко – 1 шт;
  • мед – 3 столові ложки;
  • кілька дольок лимону;
  • імбир (тертий або шматочками);
  • кориця – 2 палички;
  • гвоздика – на смак.


Приготування:

1. У каструлі потрібно змішати: 100 мл води, імбир, корицю, гвоздику.
2. Довести суміш до кипіння, зняти з вогню.
3. Процідити та дати настоятися (10 – 20 хвилин).
4. Додати апельсин, лимон та яблуко (дольками) та налити вино.
5. Додати мед.
6. Довести суміш до кипіння (проте не кип'ятити).

2. Глінтвейн по-київськи.

Інгредієнти:

  • десертне солодке червоне вино – 1 пляшка;
  • половинка лимону;
  • вишнева наливка – 150 мл;
  • кориця – на смак;
  • гвоздика – на смак.


Приготування:

1. У каструлі потрібно змішати: 100 мл води, корицю, гвоздику.
2. Довести суміш до кипіння, зняти з вогню.
3. Процідити та дати настоятися (10 хвилин).
4. Додати наливку, вино та лимон (дольками).
5. Довести суміш до кипіння (проте не кип'ятити).

3. Глінтвейн з білого вина.

Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 1 пляшка;
  • яблучний сік – 500 мл;
  • мед – 3 столові ложки;
  • лимон – половинка;
  • апельсин – 1 шт;
  • яблуко – 1 шт;
  • імбир (тертий або шматочками);
  • мускатний горіх – на смак (близько четверті чайної ложки);
  • кориця – 2 палички.


Приготування:

1. Змішати гвоздику, мускатний горіх, корицю, імбир та 100 мл води.
2. Довести до кипіння, прибрати з вогню.
3. Процідити та дати настоятися (10 – 20 хвилин).
4. Налити в каструлю вино, сок та нарізані дольками апельсин, лимон та яблуко.
5. Довести суміш до кипіння (проте не кип'ятити).

Попереду вихідні, тож хапайте продукти та варіть ваш «осінній супчик». Кіношка, ковдра, сім'я, друзі та склянка глінтвейну – ну чим не вечір п'ятниці? :)

Фото з сайту http://shutterstock.com та відкритих джерел