Святковий репортаж: кияни відзначають Великдень

Сьогодні Великдень – найбільше свято православних християн. Автор цього матеріалу побувала у Володимирському соборі м. Києва та побачила, як кияни приходять сюди родинами з Великодніми кошиками. На заваді святкуванню не став навіть дощ.
Великодні пасочки та писанки у людей була одна краща за одну. Ще з'явився новий тренд - прикрашати пасочки замість цукрової присипки горіхами та сухофруктами. Але такі пасочки значно дорожчі.
Що потрібно та чого не потрібно класти у Великодній кошик, розповідає отець Ігор.
- Читається молитва: Благослови Господи хліб цей, м’ясо, яйця, і всілякі злаки, що ти Господи благословляєш. Тому, традиційно ставлять у Великодній кошик куліш або паску, яйця, запечене ягня, масло, хрін, хліб. Яйця красять і називають крашанками. Бажано щоб вони були червоні. Можна пофарбувати їх за допомогою лушпиння цибулі. Горілку ставити у кошик не можна. А вино – лише домашнього виробництва.
Шпіц Джордж разом з господаркою.
Також отець Ігор нагадав, що працювати на Великдень не можна. Виключення – творча робота, яка не несе спокуси іншим.
Фото та текст - Ярослава Золотько.