Святковий репортаж: кияни відзначають Великдень

Святковий репортаж: кияни відзначають Великдень

Сьогодні Великдень – найбільше свято православних християн. Автор цього матеріалу побувала у Володимирському соборі м. Києва та побачила, як кияни приходять сюди родинами з Великодніми кошиками. На заваді святкуванню не став навіть дощ.  

Великодні пасочки та писанки у людей була одна краща за одну. Ще з'явився новий тренд - прикрашати пасочки замість цукрової присипки горіхами та сухофруктами. Але такі пасочки значно дорожчі. 

Що потрібно та чого не потрібно класти у Великодній кошик, розповідає отець Ігор.

- Читається молитва: Благослови Господи хліб цей, м’ясо, яйця, і всілякі злаки, що ти Господи благословляєш. Тому, традиційно ставлять у Великодній кошик куліш або паску, яйця, запечене ягня, масло, хрін, хліб. Яйця красять і називають крашанками. Бажано щоб вони були червоні. Можна пофарбувати їх за допомогою лушпиння цибулі. Горілку ставити у кошик не можна. А вино – лише домашнього виробництва.

Шпіц Джордж разом з господаркою.

Також отець Ігор нагадав, що працювати на Великдень не можна. Виключення – творча робота, яка не несе спокуси іншим.

Фото та текст - Ярослава Золотько.