Постуємо з користю: на скільки здорожчав вінегрет

Постуємо з користю: на скільки здорожчав вінегрет

Однією з улюблених страв українців під час посту є салат Вінегрет. Традиційний рецепт порції вагою 800 г (у розрахунку на трьох осіб) включає шість інгредієнтів: 250 г картоплі, 150 г буряка, 130 г моркви, 120 г солоних огірків, 100 г цибулі та 50 мл рослинної олії. За рік ця страва подорожчала на 40%, або на 4,4 грн.

Про це розповів голова в Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

- Під час посту необхідно зробити різноманітний і корисний раціон харчування. Одна з найпопулярніших страв – це салат вінегрет. Його роблять із корисних інгредієнтів, які ми повинні мати в своєму раціоні. Класичний вінегрет заправляють олією, - написав він.

Дорошенко також нагадав рецептуру приготування традиційної пісної страви:

  • Овочі для вінегрету відварити,
  • Відварені картоплю, буряк та моркву почистити, потім нарізати кубиками,
  • Нарізати кубиками солоні огірки,
  • Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями,
  • Із соняшникової олії зробити для вінегрету заправку,
  • Сіль та перець додати за смаком, і все перемішати.

Салат готовий. 

Нагадаємо, українська національна страва - вареники з м’ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчала на 12%, або на 12,2 грн.