Олів'є по-київськи: на скільки подорожчала новорічна страва

Олів'є по-київськи: на скільки подорожчала новорічна страва

Ціна на традиційні страви, які вживають українці, зросла на 18-28 %. Про це повідомив в ефірі телеканалу «Київ» генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, найбільше подорожчав салат «Олів’є» – на 28 %. Печеня з м’ясом – на 18 %.

– Якщо ж ви любитель екзотики, то для вас відбулося найменше здорожчання – усього на кілька відсотків. Адже девальвація гривні з початку року була практично нульовою, курс долара зараз навіть трохи менший, ніж на початку року. Через це імпортні товари практично не подорожчали, – зазначив Олексій Дорошенко.