Три рецепти гарячого шоколаду для холодних вечорів

Три рецепти гарячого шоколаду для холодних вечорів

За вікном холодна осінь,  тож  саме час грітися ароматним гарячим шоколадом. Окрім, того що він смачний, він ще й дуже корисний!

Згідно з дослідженням, проведеним в Корнелльському університеті, гарячий шоколад містить багато антиоксидантів, завдяки яким продовжує молодість, покращує настрій та стимулює розумову діяльність. Аби ваш мозок не втомлювався, а настрій завжди був чудовим «Вечірка» підготувала найсмачніші рецепти гарячого шоколаду.

Філіжанка щастя по-львівськи

Складові:

  • Молоко 3,2% – 1,5 склянки
  • Вершки 10% – 1,5 склянки
  • Темний шоколад 55% – 170 г
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Свіжа м'ята – 70 г
  • Збиті вершки – за смаком
  • Червоно-біла м'ятна карамель – за смаком

Спосіб приготування:

Змішайте молоко, вершки, цукор і листя м'яти в сотейнику і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.

Потім процідіть молоко через сито, щоб видалити листя м’яти.  Додайте шоколад, розламаний на шматочки, в молочну суміш. Знову поставте на вогонь і грійте, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.

 Зніміть з вогню і гарненько збийте до пінистої консистенції.

 Розлийте по чашках. При бажанні можна прикрасити збитими вершками та крихтами м'ятної карамелі.

Гарячий італійський шоколад

В Італії готують не тільки смачну піцу, лазанью і пасту, але й незабутній на смак гарячий шоколад. В Італії використовують тільки ті рецепти, за якими напій виходить густим і насиченим. Його смак неможливо описати словами, потрібно взяти і приготувати.

Складові:

  • крохмаль кукурудзяний - 1,5 чайні ложки;
  • жирні вершки - 400 мл;
  • шоколад гіркий (із вмістом какао не менш 70 відсотків) - 100 г;
  • цукор - 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

З'єднайте крохмаль з трьома столовими ложками вершків, збийте до однорідної консистенції.

Частину, що залишилася вершків слід перелити в невелику каструлю, довести до кипіння на невеликому вогні. Після цього додайте цукор.

Коли вершки з цукром злегка загуснуть, не менше ніж через хвилину, влийте суміш на основі крохмалю, ретельно розмішайте.

Зніміть каструлю з вогню, подрібніть шоколад і додайте до гарячої вершкової масі.

Із вказаної кількості інгредієнтів, виходить дві порції смачного шоколадного напою. Можете прикрасити на власний смак, додавши морозиво, лікер або ж збиті вершки.

Дуже смачно і апетитно.

Гарячий шоколад по-віденськи

А ви знали, що гарячий шоколад по-віденськи, або «віденське какао», був улюбленим напоєм Людовика XIV? Готується цей десет на основі чорного шоколаду, і тому завжди виходить неймовірно смачним і ароматним.

Складові:

  • одне куряче яйце
  • 4 зернятка кардамону
  • 150 мл молока
  • щіпка чорного перцю
  • 20 г цукру
  • 1 ст. л. вершків
  • 70 г чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

Візьміть чорний шоколад, цукор, жовток одного яйця, молоко, вершки 38% жирності, чорний перець і потовчений в ступці кардамон. Молоко нагрійте на повільному вогні, додайте цукор.

Варіть, безперервно помішуючи, приблизно дві хвилини. Додайте спеції: кардамон і чорний перець по щіпці.

Покладіть шматочки шоколаду. Поставте на дуже слабкий вогонь. Помішуйте доти, поки шоколад розтопиться.

Перелийте гарячий шоколад в чашку і подавайте, прикрасивши збитими вершками та какао- порошком.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.