Справжня італійська паста: три рецепти для осені

Справжня італійська паста: три рецепти для осені

Для багатьох синонімом Італії є піца і... паста! Величезний вибір сортів пасти, начинок і соусів зробили цю страву однією з найпопулярніших у світі.

Для шанувальників пасти «Вечірка» підготувала найсмачніші (найкращі)  рецепти справжньої італійської пасти!

Спагеті карбонара

Складові:

  • 350 г сирокопченої шинки або бекону
  • 400 г спагеті
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 4 яєчних жовтки
  • 2 зубчики часнику
  • 225 мл вершків або сметани
  • 75 г тертого пармезану
  • сіль

Приготування:

Розігріваємо на сковороді оливкове масло, обсмажуємо подрібнений часник. Додаємо нарізану кубиками шинку і смажимо 3 хвилини. Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан, сіль і перець за смаком.

Варимо спагеті. Кидаємо їх в сковороду з шинкою. Заливаємо соус і на повільному вогні готуємо 7-8 хвилин до загустіння.

Паста болоньєзе

Складові:

  • 300 г пасти
  • 1 головка цибулі
  • 1 стебло селери
  • 1 морква
  • 200 г фаршу яловичого
  • 200 г фаршу свинячого
  • 1 банка томатів у соку
  • 3 зубчики часнику

Приготування:

Нарізаємо цибулю, селеру і моркву, і обсмажуємо на оливковій олії до м'якості: спершу цибулю, через хвилину селера, через ще 2 - морква.

Тушкуємо м'ясо у власному соку до тих пір, поки вода не википить, а м'ясо не підрум'яниться.

Варимо спагеті в підсоленій воді. Поки паста вариться, змішуємо м'ясо з овочами, додаємо помідори з соком і варимо на повільному вогні 40 хв. - 1 ч. У самому кінці додаємо часник.

Спагеті з червоним вином і броколі

Складові:

  • 800 г капусти броколі
  • 450 г спагеті
  • 1 ч. л. цукру
  • 4 зубчики часнику
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 1/2 ч. л. пластівців перцю чилі
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • 1/2 склянки тертого сиру пармезан
  • 750 мл червоного сухого вина

Приготування:

У воду, в якій бланшувати броколі, доводимо до кипіння і кидаємо туди спагеті. Варимо, помішуючи, 5 хвилин і зливаємо всю воду.

У каструлю наливаємо червоне вино, додаємо цукор, кип'ятимо 2 хвилини. Потім кладемо недоварені спагеті в кипляче вино і варимо, помішуючи приблизно 6 хвилин, поки більша частина рідини не випарується.

Розігріваємо на сковороді оливкове масло, кидаємо туди подрібнений часник і червоний перець пластівцями. Обсмажуємо часник до блідо-золотистого кольору. Додаємо броколі, сіль, чорний перець і готуємо, помішуючи, 1 хвилину.

Викладаємо спагеті на сковорідку з броколі і готуємо, поки все вино не випарується. Знімаємо з вогню, змішуємо з сиром і подаємо до столу.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.