З яблуками, абрикосовим джемом та коньяком: 3 неймовірні рецепти шарлотки

З яблуками, абрикосовим джемом та коньяком: 3 неймовірні рецепти шарлотки

У кожного є особлива страва, яка нагадує дитинство… Часто це... є яблучний пиріг – «шарлотка». Запозичено легендарний десерт із Франції, де його спочатку готували на основі яблук і білого хліба.

На сьогодні ж, рецептура і технологія приготування дуже різна – є десятки рецептів!

«Вечірка» підготувала для Вас рецепти найсмачніших «шарлоток» не лише з яблуками, а й з сиром, абрикосовим джемом та коньяком.

Шарлотка з сиром і яблуками

Складові:

  • 250 - сир
  • 3шт - яблука
  • 4 шт-  яйця
  • 3 ст. л (90 г) - борошно
  • 150 г - вершкове масло
  • 300 - грам цукор
  • 1/2- чайної ложки, погашена оцтом соди

Для приготування потрібно:

 Розтерти вершкове масло з 100 г цукру, щоб він повністю розчинився. Додати в цю масу сир і ще 100 г цукру, перемішати. Додати збиті з 50 г цукру білки, окремо збиті жовтки (також з 50 г цукру), перемішати. Додати погашену соду. Яблука почистити, нарізати шматочками, додати в тісто і перемішати. Вилийте суміш на підготовлену форму і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. За бажанням посипте цукровою пудрою або корицею.

Шарлотку з 2 шарами начинки готуйте, як зазвичай, але додатково розітріть 250 г сиру з цукром і 1 яйцем.

Укладайте спочатку яблучний шар і залитий тістом, а потім сирний шар, також залитий зверху тістом. Випікати, як і в класичному рецепті.

Шарлотка з яблуками, родзинками і абрикосовим джемом

Складові:

  • 5 - яблук середнього розміру
  • 370 г - борошна
  • 200 г - вершкового масла
  • 200 г- цукру
  • 3 -яйця
  • 2,5 ч. - ложки розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • 70 г – світлих  родзинок (за бажанням)
  • абрикосове варення - для перемащування

Для приготування потрібно:

Розігріти духовку до 180 °. Яблука очистити від шкірки і серцевини і нарізати тонкими скибочками. Скропити лимонним соком. Збити розм'якшене вершкове масло з цукром за допомогою міксера. Ввести яйця по одному, не перестаючи збивати. Борошно з'єднати з розпушувачем і сіллю. З'єднати яєчно-масляну суміш з борошном, додати родзинки і перемішати. Роз'ємну форму діаметром 26 см вистелити пергаментом і рівномірно розподілити тісто по поверхні. Розкласти яблука віялом, змастити тонким шаром абрикосового варення. Випікати шарлотку протягом 40-45 хвилин.

Яблучна шарлотка з коньяком

Складові:

  • 100 г родзинок
  • 30 мл коньяку
  • 30 мл окропу
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 180 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 2 яблука
  • 50 г мигдалю
  • 1-2 ст. ложки коричневого цукру

Для приготування потрібно:

Родзинки залити коньяком і окропом і залишити на всю ніч. Збити міксером цукор і розм'якшене вершкове масло. По одному ввести яйця, не перестаючи збивати. Змішати борошно з розпушувачем і додати до яєчно-масляної суміші. Ретельно перемішати. Очищені яблука нарізати шматочками. Роз'ємну форму діаметром 22 см вистелити папером для випічки і викласти 3/4 тіста. Зверху рівномірно розподілити яблука, потім викласти родзинки разом з рідиною і накрити тістом, що залишилося. Присипати поверхню шарлотки посіченим мигдалем і коричневим цукром. Випікати пиріг в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 50-60 хвилин.

Смачного!

Нагадаємо,на що просить креативний бариста: добірка вуличних філософій Києва

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.