Як обрати смачне морозиво

Як обрати смачне морозиво

Морозива з кожним роком з'являється все більше: виробники додають в нього нові інгредієнти і придумують спокусливу упаковку. Як вибрати дійсно смачне? Радить сайт Столица.

Правила як обрати морозиво:

Упаковка - без дірок

Слідкуйте, щоб упаковка не була порвана. Тоді менше шансів, що всередину потраплять хвороботворні мікроби.

Шукаємо сліди танення

Обмацайте брикет з морозивом. Якщо морозиво деформовано, можливо, в дорозі воно підтануло, а потім знову замерзло. Це гарантовано зіпсує смак.

Занадто яскравий колір морозива каже, що виробник переборщив з хімічними барвниками.

Чому глазур потіє?

Глазур не повинна бути «пітною», як би не було жарко: якщо поверхня шоколадної глазурі покрита крапельками води, значить, морозиво неправильно зберігали.

На глазурі не повинно бути білого нальоту: він виникає при використанні не дуже якісних інгредієнтів, а також через порушення технологій виробництва.

Чим пломбір відрізняється від вершкового морозива.

Пломбір - масова частка молочного жиру тут не менше 12 відсотків.

Вершкове морозиво: частка жиру - від 8 відсотків до 11,5 відсотка.

Молочне морозиво - жиру не більше 7,5 відсотка.

Морозиво з замінником молочного жиру - молокомісткий продукт з масовою часткою жиру не більше 12 відсотків.

Кисломолочне морозиво - масова частка молочного жиру складає не більше 7,5 відсотка, проводиться з використанням заквасочних мікроорганізмів або кисломолочних продуктів.

Є привід нализатися

Три безперечні факти на захист пломбіру і ескімо.

1. Воно робить нас щасливішими

Будь-яке морозиво, а особливо ескімо, виробляє речовину серотонін ( «гормон щастя»), говорять англійські дослідники. Саме цей гормон відповідає за гарний настрій і рятує від стресу.

2. Корисно вагітним і дітям

У морозиві містяться кальцій, амінокислота Л-триптофан, лактоза, мінеральні солі і легко засвоюються білки. Дуже корисно дітям і вагітним жінкам.

3. Загартовує горло

Лікарі-отоларингологи стверджують, що поїдання морозива загартовує горло - привчає його до низької температури і виробляє місцевий імунітет. Тільки загартовувати його потрібно поступово, маленькими порціями!

Нагадаємо,чому не можна їсти суші.