Чи викидати хліб із цвіллю

Чи викидати хліб із цвіллю

"Не викидай хліб – не можна" часто говорять нам. Проте, що ж робити, якщо хліб покрився пліснявою. Невже слід обрізати і з'їсти? На це запитання відповідають спеціалісти з безпеки харчових продуктів.

Фахівці в галузі безпеки харчових продуктів стверджують, що запліснявілий хліб потрібно викидати.

- Хліб має м'яку структуру. Ми не рекомендуємо його обрізати, тому що коріння цвілі (субстратної міцелій) легко проникають всередину подібних продуктів, – каже Маріанна Грейвлі (Marianne Gravely) з Міністерства сільського господарства США. Цвіль – це гриби з видимими спорами на поверхні органічних субстратів і мікроскопічними корінням всередині. Останні глибоко поширюються і непомітні, якщо дивитися на них неозброєним оком.

Деякі види цвілі нешкідливі, їх можна їсти. Найяскравіші приклади - сир дорблю, брі або камамбер. Але наліт на хлібі небезпечний для здоров'я. Він може провокувати алергію і проблеми з органами дихання.

Небезпечно навіть вдихати спори цвілі. Зіпсований хліб потрібно звернути в поліетиленовий пакет і викинути в смітник з кришкою, щоб його не могли дістати діти або тварини.

Нагадаємо, які продукти захистять від алергії.