Які продукти найбільше подорожчали перед Новим роком у Києві

Які продукти найбільше подорожчали перед Новим роком у Києві

В Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, які продукти подорожчали а у грудні 2018 року. Порівняно з листопадом цього ж року, в ціні зросли 27 продуктів. Цікаво, що при цьому помітного передноворічного подорожчання не спостерігалось.  Про це повідомляє Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

- Буряк подорожчав – на 46%, білокачанна капуста – на 30%, картопля – на 29%, цибуля – на 24%, морква, вершкове масло й яловичина – на 4%, хліб пшеничний із борошна першого та вищого ґатунку, житній хліб, сметана, кисломолочний сир, куряче філе, сало – на 2%, пшоно, куряча тушка, варена ковбаса, батон і морожена риба, молоко та олія соняшникова – на 1,5%, свинина та ячна крупа – трохи більше 1%. Менш ніж на відсоток зросла вартість макаронів, манки та борошна, - зазначив Олексій Дорошенко.

Водночас подешевшали: цукор - на 1,3%, на 0,4% – рис, на 0,2% – гречка й на 0,1% курячі яйця.